Framgångsrika Havens-ryttare på Varberg summer Horse Show (!)

Theodora Dörring på hästen Bolero tog en hedrande Silver placering framför OS-ekipage!

Framgångsrik. Theodora Dörring från Harplinge RK, som har världsstjärnan Rolf-Göran Bengtsson som mentor, hoppade hem en andraplats i Varberg.

Framgångsrik. Theodora Dörring från Harplinge RK, som har världsstjärnan Rolf-Göran Bengtsson som mentor, hoppade hem en andraplats i Varberg. Bild: Moa Rautenberg

GRATTIS till Havens kunder som gör succé på Varberg Summer Horse Show.

Ett extra varmt Grattis till våra lokala kändisar Thea & Bullen som tog en välförtjänt 2a placering framför flera andra stora namn i startfältet (!)

Sport Referat  / kopierat från Hallandsposten
OS-aktuella Malin Baryard Johnsson rev ut sig. Då tog Theodora Dörring från Harplinge RK en oväntad andraplats i 1,45-finalen i Varberg Summer Horse Show.
– Ett väldigt skönt formbesked inför SM, säger hon.

Theodora Dörring, 22, gör sin första säsong som senior. Hon har precis startat ett eget tävlingsstall – och fick en smakstart på den nya karriären i Varberg i helgen.

100 ekipage ställde upp i ”Stora rundan”. Efter två kvalomgångar över 1,35- och 1,40-hinder gick de 40 bästa till finalen på 1,45-nivå.

Malin Baryard Johnsson hade två hästar med i finalen och landslagskollegan Alexander Zetterman en – men de enda ekipagen som klarade grundomgången felfritt var Theodora Dörring på Bolino och Jill Andersson, Karlshamns RK, på Cumlan.

I omhoppningen hade Dörring och Bolino dock åtta fel och Jill Andersson, som startade sist, kunde avgöra med en ny felfri ritt.

– Jag har lite svårigheter att ladda om och fokusera på en ny runda, så tyvärr ramlade det två bommar för mig i omhoppningen. Men jag är väldigt, väldigt nöjd med min andraplats ändå, säger Dörring.

– Min häst ställer verkligen upp för mig i alla lägen och vill verkligen hoppa felfritt. Även om man säger att tvåan är största förloraren så kände jag mig som en vinnare – och det var väldigt häftigt att komma före Malin Baryard och Alexander Zetterman i prislistorna.

Harplingeryttaren är inte ovan vid att röra sig i de fina hoppkretsarna. Sedan tre år tillbaka är hon elev hos Stall Bengtsson & Kristoffersen, som drivs av svenske världsstjärnan Rolf-Göran Bengtsson och dansken Bo Kristoffersen i Tyskland.

– Jag har bott hos dem i ungefär ett och ett halvt år. Just nu i dagsläget åker jag ner och tränar fyra-fem gånger om året och får hjälp av dem med träning, tävling, om jag ska köpa hästar och allting. De är mina mentorer, berättar hon.

Vad betyder deras stöd?

– Framför allt syns det nu efter ett tag, när man verkligen har smält allt man lärt sig, hur mycket de har betytt för mig. Jag börjar göra resultat som jag aldrig någonsin hade kunnat drömma om. Utan dem hade jag inte varit där jag är i dag.

Nästa tripp till Tyskland sker i nästa vecka som uppladdning inför SM i Sundbyholm 17–21 augusti.

Dina ambitioner där?

– Jag tror absolut att jag har en chans att komma till final om jag har en bra helg, säger Theodora Dörring.

Det här inlägget postades i Havens Hästfoder. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar