TILL SALU, Amerigo Alto pinerolo -SÅLD!

Jag har nu motvilligt bestämt mig för att sälja min dressyrsadel.

Amerigo Alto pinerolo

Amerigo Alto pinerolo

En brun Amerigo Alto i kalvskinn, 17½, +2 och långa kåpor.

Då den knappt är använd då Monzun mest varit skadad sen jag fick hem sadeln så är den i absolut TOPPSKICK (!) Vid snabb affär så skickar jag med tillhörande stigläder och dressyrgjord från Amerigo i samma fina bruna färg som sadeln 😉

Hämtat från Amerigos hemsida:

Alto


Denna bom är speciellt för hästar med mycket bogar och manke men med relativt kort, lite överbyggd, rak rygg. Den löser problem för hästar med stående bogblad. En kort bom, med en aning förskjuten sittpunkt och ett bakvalv som kommer upp snabbt för att undvika tryck på ländryggen. Fullblod och hästar som har svårt för att få igång sitt hasarbete och ryggverksamhet kan med fördel testas i denna sadel.

Varning: sadeln ger ibland en stor rörlighet som hästen inte reder ut och får träningsvärk av om man inte går ytterst försiktigt fram. En Alto kan bara användas om du kan rida hästen helt igenom fram till handen, utan att den släpper ryggen. Om hästen inte kan detta när man börjar rida med denna sadel, krävs ett par månaders uppbyggnadsarbete för att kroppen skall anpassa sig. Den passar många ryttare, utom de med kort bäcken som behöver mer stöd bakom sittbenen.

Lämna ett svar