Havens Gastro+

Havens Gastro + är speciellt framtagen för alla hästar och ponnyer som lider av matsmältningsproblem eller magsår.

Gastro+

Anledning

Hästar är naturliga betare och spendera (om det tillåts) nästan hela tiden på dagen på bete. Konstant bete ger en kontinuerlig tillförsel av saliv till magen som balanserar den pågående produktionen av magsyra. Dagens domesticerade miljö med en onaturlig utfodringen tillsammans med ökad utbildning och stress från att konkurrera och resande kan bidra till magproblem. Magsår kan orsakas av skador på magslemhinnan på grund av en obalans mellan magproduktions syra och skydd av magslemhinnan.

Uppskattningsvis 60% av sporthästar och mer än 90% av kapplöpningshästar har en viss grad av magsår! Inte bara magsår, men matsmältningsproblem i allmänhet har en störande inverkan på prestanda och välbefinnande av en häst.

Näringsämnen kan inte längre vara optimalt absorberas och en häst kan snabbt lider av en öm mage och förlust avtillstånd.   Detta gäller inte bara för tävlingshästar, men också för föl eller fritidshästar.

Gastro + är speciellt framtagen för alla hästar och ponnyer som lider av matsmältningsproblem eller magsår.  

Varför GASTRO+?

Med en speciell cocktail av natriumbikarbonat, kalciumkarbonat, magnesium och ytterligare probiotika till kallare magen och neutralisera överskott av syra. Detta bidrar till att regenerera magslemhinnan.

+ Stöder normal mage aktivitet.

Gastro + är en näringsmässigt komplett foder med en hög specifikation av aminosyror, vitaminer (bl 400mg Vit.E) och spårämnen; ge din (sport) häst med alla näringsämnen den behöver.

+ Förbättrad prestanda.

Lågt innehåll av stärkelse i kombination med en hög halt av alfalfa, främja tugga och salivproduktionen. Alfalfa och saliv båda visat sig vara en naturlig buffert till surhetsgraden i matsmältnings tarmkanalen

+ Optimal matsmältning.

Extra olja ingår en optimal omega-6 och omega-3 fettsyra-förhållande som gynnar sårläkning. Dessutom ger det långsamt frigöra energi för att stödja optimal prestanda.

+ Anti-inflammatorisk verkan.  

För vilka hästar?

Gastro + är idealisk för hästar med magen och matsmältningsproblem.

Ofta är dessa hästar lider av oförklarliga klagomål.

Har din häst visar en eller flera av följande symtom?

  •  regelbundet återkommande kolik
  •  Vanliga cribbing, tänder slipning eller gäspa
  •  Förlust av frisk aptit
  •  Minskad prestanda
  •  Brist på energi och passiva attityd
  •  Dålig päls
  •  Viktminskning
  •  Uppsvälld mage
  •  Mjuk eller sur luktande gödsel

Produkt blad: GASTRO+ Produktblad

Då kan Gastro+ vara en lösning för just din häst!